Будинки з конопель · Ukraїner

February 1, 2020 at 09:00PM https://www.youtube.com/watch?v=QqSTUq-nvX0Будинки з конопель · Ukraїner
Читайте більше у лонгріді: https://bit.ly/38KWeWl

Бетон, цемент, арматура, мінеральна вата, пінопласт. Нам звично чути ці слова, коли йдеться про будівництво. Коноплі. Менш звично? Ця історія про український стартап, що виготовляє будівельні матеріали на основі промислових конопель і вже експортує свої технології за кордон.

Будинок, збудований зі 100 кубометрів бетону, тільки при виготовленні самого бетону викидає в атмосферу до 20 тонн СО2. Стільки ж, до прикладу, становитимуть викиди від легкового авто за 100 тисяч кілометрів пробігу.

Екологічне, чи «зелене», будівництво від стандартного процесу будівництва відрізняє значно менша кількість відходів під час виробництва будматеріалів, а також менше споживання енергії протягом будівництва, експлуатації, ремонту і знесення.

З 2014 року з’являється все більше українських екобудівельних компаній. LifeHouseBuilding, наприклад, спеціалізується на будинках із солом’яних панелей на основі дерев’яного каркасу. Neoacre будує будинки з теплоізоляцією та герметичною оболонкою, що виробляють енергію за допомогою сонячних панелей. Стартап PassivDom створює модульне, повністю автономне від електроенергії та газопостачання житло.
link YouTube https://www.youtube.com/watch?v=QqSTUq-nvX0 ссылка источник

https://ift.tt/2C7nGN7 Новости недвижимости, Удивительное Видео November 16, 2020 at 11:22PM

Комментарии