У Мінекономрозвитку назвали кількість підприємців із касовими апаратами asyrealtyco.wordpress.com

У Мінекономрозвитку додали, що незабаром реєструвати чи перереєструвати касові апарати можна буде онлайн.

Як вдосконалюватимуть роботу касових апаратів

Міністерство фінансів напрацювало кілька рішень, які спрощують використання касових апаратів та ініціює пілотний проект реєстрації та експлуатації новітніх моделей. Нагадаємо, наприкінці 2017 року Кабінет міністрів підвищив поріг річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів і послуг, які можна проводити без застосування касового апарата, з 200 тисяч гривень до 500 тисяч гривень.

З 1 липня 2015 року вимога щодо обов’язкового застосування РРО поширюється на платників єдиного податку третьої групи, а з 1 січня 2016 року зазначена вимога поширюється також на підприємців – платників єдиного податку другої групи.

З 8 травня 2017 року користуватися касовими апаратами зобов’язані всі продавці побутової техніки, комп’ютерів, смартфонів і іншої електроніки, незалежно від їх обороту або типу підприємства.

Додамо, що Кабінет Міністрів України спільно з Державною фіскальною службою намір запустити пілотну систему використання реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів).

За словами очільника уряду, реєстрація операцій буде відбуватися виключно в режимі онлайн за допомогою телефону чи планшета. Це дозволить повністю інтегрувати операції з бухгалтерськими програмами, пояснив він. Також замість паперових чеків планується використовувати QR-коди. Їх заноситимуть до єдиного реєстру. Інформація по таким кодам буде доступна в електронному кабінеті платника податків. Повністю процес продажу та обліку товарів переведуть в онлайн-площину.

The post У Мінекономрозвитку назвали кількість підприємців із касовими апаратами appeared first on Na chasi.

source https://nachasi.com/2018/06/13/pidpryyemtsi-iz-kasovymy-aparatamy/



from Риэлторская Компания А.С.Ю. https://ift.tt/2LOVdho
via IFTTT

Комментарии