Мінфін працює над додатком для сплати податків та розвиватиме електронну митницю asyrealtyco.wordpress.com

Українське Міністерство фінансів розробляє мобільний додаток для сплати податків. Про це заявив Міністр фінансів Олександр Данилюк під час відкритої зустрічі з бізнесом наприкінці травня. Створення такого додатку та розвиток електронних податкових операцій на митниці — частина проекту Мінфіну під назвою «Податки Просто».

Як змінюється процедура сплати податків в Україні завдяки технологіям

«Мінфін підтримує впровадження технологічних інструментів, які не тільки ламатимуть корупційні схеми, але й сприятимуть спрощенню сплати податків. Автоматизація процесів у сфері оподаткування та переведення адмінпослуг в онлайн — це повалення корупційних схем та повна трансформація роботи ДФС», — заявив Міністр фінансів.

Усі представники бізнес-асоціацій, присутні на травневій зустрічі, зазначили, що прозоре відшкодування ПДВ завдяки онлайн-Реєстру – це крок вперед саме завдяки технологіям. Також позитивно оцінюють перші результати роботи системи Єдиного вікна на митниці. «Майже за 2 роки роботи “Єдиного вікна” на митниці 80% бізнесу уже ним користується», – додав Олександр Данилюк. Зараз уряд та профільне міністерство розглядають подання та отримання таких послуг в електронному вигляді:

  • заяви про обрання або перехід на спрощену систему оподаткування чи відмову від спрощеної системи оподаткування та зміну групи єдиного податку;
  • акту-звірки взаєморозрахунків з бюджету;
  • запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та витягу з реєстру платників єдиного податку;
  • статистичної звітності;
  • звітності згідно з законом про соціальний захист інвалідів.

Також передбачається можливість ведення книги обліку доходів та витрат в електронному вигляді. Раніше ми інформували вас новий онлайн-сервіс для подання податкових накладних, котрий запустили у ДФС.

The post Мінфін працює над додатком для сплати податків та розвиватиме електронну митницю appeared first on Na chasi.

source https://nachasi.com/2018/06/03/minfin-app/



from Риэлторская Компания А.С.Ю. https://ift.tt/2J79fOt
via IFTTT

Комментарии