«Інтернет у 2018-му» від Мері Мікер: гроші, тренди та компанії

Хто така Мері Мікер?

Вона — інвестоорка, котра є партнеркою венчурного фонду KPBC і носить неофіційний титул «королеви інтернету». Щороку вона презентує звіт із головних трендів та показників інтернет-технологій. У 2018-му до складу цієї презентації входить 294 слайди. Вони охоплюють усі ключові аспекти розвитку мережі станом на весну 2018 року.

Мері Мікер народилася у Портленді. Освіту здобула в Університеті ДеП’ю (1981 року) та магістерський ступінь з фінансів у Корнельському університеті (у 1986 році).

У 1982 році Мікер приєдналася до компанії Merrill Lynch в якості біржового брокера. Після закінчення аспірантури вона почала працювати як аналітик, що займається технологічним сектором у Brothers of Salomon в 1986 році. Згодом вона перейшла до Morgan Stanley. Там її спеціалізацією стала індустрія комп’ютерів та програмного забезпечення.

Чому її аналітичні доповіді важливі та за що її називають «королевою інтернету»?

У серпні 1995 року компанія Morgan Stanley виступила головним менеджером IPO для браузера Netscape Communications. Пізніше того ж року Мікер в Morgan Stanley стає співавторкою звіту про стан інноваційних сфер, котрий згодом назвали «Біблією Епохи Доткомів». Надалі протягом багатьох років Morgan Stanley опублікувала низку подібних оригінальних звітів під керівництвом Мікер. У них йшлося про онлайн-рекламу, електронну комерцію, еволюцію пошуку, інтернет у Китаї та мобільний інтернет. Мікер також свідчила як аналітик в рамках розслідувань щодо краху доткомів у «нульові» роки. Ця аналітична діяльність і дала змогу наректи її «королевою інтернету».

У грудні 2010 року Мікер залишила свою посаду керуючого директора компанії Morgan Stanley та керівника глобальної групи досліджень технологій банку, щоб стати партнером у венчурній

«Інтернет у 2018-му» від Мері Мікер: гроші, тренди та компанії

Комментарии