МВС застосовуватиме на дорогах високотехнологічні прилади нового класу

Міністерство внутрішніх справ ініціює нові заходи, аби підвищити безпеку дорожнього руху на дорогах. Проект постанови оприлюднили та закликають до обговорення. Згідно із цим документом, планують застосовувати високотехнологічні засоби, що дають змогу здійснювати фотозйомку або відеозапис для фіксування в автоматичному режимі правопорушень. Стосується це сфери забезпечення безпеки дорожнього руху. На часі ознайомитися із проектом постанови.

Що відомо про нові пристрої та як вони нам допоможуть

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту постанови, у зв’язку з розвитком і впровадженням нових технологій з’явився новий клас пристроїв. Вони призначені для автоматичного контролю за дотриманням правил дорожнього руху. Вони одночасно складаються з вимірювачів швидкості руху транспортних засобів, а також вимірювачів просторово-часових параметрів місцезнаходження транспортних засобів.

Міністерські ініціатори зазначають, що реалізація положень проекту постанови не потребує додаткового фінансування з державного та місцевих бюджетів. Все, що потрібно: внести зміни до кількох положень та додати до переліку технічних засобів іще один пункт. Проект постанови мають погодити низка українських відомств:

  • Міністерства внутрішніх справ України
  • Міністерства фінансів України
  • Міністерства юстиції України
  • Міністерства інфраструктури України
  • Національної поліції.

Ініціатори постанови наголошують, що у документі відсутні положення, що стосуються правил і процедур, які можуть містити ризики виникнення корупційних правопорушень.

Нагадаємо, що в українській столиці планують встановити 3 тис камер відеоспостереження. У Києві вже є близько 5 тисяч камер відеоспостереження з функцією розпізнавання обличчя. Комплексна програма профілактики та протидії злочинності в м. Києві «Безпечна столиця» на 2016 – 2018 роки була затверджена в рамках рішення «Про затвердження Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року».

Метою програми є підвищення загального рівня правопорядку і безпеки, зменшення кількості правопорушень, смертності і травматизму, забезпечення безпеки населення міста Києва, гостей столиці, туристів, вдосконалення діяльності правоохоронних органів, покращення їх матеріально-технічного забезпечення, сприяння в впровадженні новітніх систем і методів роботи.

https://nachasi.com/2018/05/14/vysokotehnologichni-prylady/



from Риэлторская Компания А.С.Ю. https://ift.tt/2jYY6Aa
via IFTTT

Комментарии