Стартапи тижня: 7 українських проектів, про які на часі знати

Цього тижня в добірку увійшли українські стартапи, котрі або здобули перемоги та визнання на міжнародному рівні, або взагалі лише запустилися — та пропонують українцям оригінальні рішення. На часі дізнатися більше про кожен із них.

Publicfast

Чому про нього актуально знати

Українська команда, котра займається роботою із лідерами думок у соціальних мережах, здобула право на участь проекту в американському акселераторі.

Що це за проект

Проект Publicfast має на своїй платформі понад 72 тис лідерів думок із різних сфер& По суті це — маркетплейс, на якому бренди можуть замовити рекламні кампанії через контент лідерів думок в різних соцмережах. За даними Publicfast, сьогодні у стартапа 850 клієнтів, на платформі зареєстровано понад 72 тис лідерів думок. Команда Publicfast працює вже четвертий рік і організувала понад 1,5 тис кампаній у соцмережах.

Стартапи тижня: 7 українських проектів, про які на часі знати

Technovator XE

Чому про нього актуально знати

На виставці у ОАЕ ця команда продемонструвала вперше робочий прототип своєї бездротової зарядної станції для смартфонів. Частина проекту та офіс розробки — українці.

Що це за розробка

Цей стартап — не 100% українська розробка. Це — польсько-український проект, котрий створив зарядну станцію для бездротового підзаряджання ґаджетів. Для початку роботи слід під’єднати базу до розетки. Далі слід вдягнути чохол XE на смартфон на встановити на нього додаток XE з Google Plаy. Після цього телефон можна підзаряджати на відстані до 5,2 м від зарядної станції, не використовуючи при цьому дротів. Зарядна станція автоматично має розпочати заряджати пристрій (наприклад, смартфон), як тільки зможе знайти приймач (тобто чохол XE) в межах свого діапазону. Зарядна станція може працювати з телефонами та планшетами, котрі підтримують технології Bluetooth, LoRa, Z WARE, ZigBee. Станція може виявити підключені до неї пристрої, проаналізувати стан їхніх акумулаторів та рівень потужності, котрий потрібен для повного підзаряджання. Одночасно від 1 станції можна підзарядити до 8 ґаджетів.

Technovator XE

PatentBot

Чому про нього варто знати

Український бот-реєстратор торгових марок в месенджері Facebook PatentBot залучив інвестиції від акселератора Betatron у Китаї. Проект отримав також оцінку свого бізнес-потенціалу від акселератора у $750 тис.

Що це за проект

Це — чат-сервіс для реєстрації торгових марок за допомогою можливостей Facebook Messenger. Проект працює в Україні та Сполучених Штатах Америки. Також віднедавна він підтримує надання послуг в країнах Європейського Союзу. З його допомогою українці можуть зареєструвати унікальну торгову марку у всіх цих країнах за мінімальними розцінками. Всі процедури відбуваються онлайн з використанням звичного месенджера.

PatentBot

Costless

Чому про цей стартап варто знати

Перша українська розробка, котра порівнює вартість товарів у різних мережах офлайн-супермаркетів. Може стати корисним помічником для тих, хто регулярно купує продукти на суми, вищі за середній чек. Зараз сервіс Costless доступний тільки у Києві. Інші міста будуть підключені найближчим часом, обіцяють розробники.

Чим займається проект

Це — мобільний додаток у Android-версії, випуск версії для iOS планують зробити згодом. Сервсі дає змогу оцінити вміст корзини куплених товарів у супермаркеті та порівняти вартість продуктів й інших товарів для різних магазинів. Зараз працює порівняння цін для київських мереж «Ашан», «Фуршет», «МегаМаркет», Novus, Fozzy. Коли з’являться інші мережі та відбудеться вихід проекту за межі Києва, поки що не інформують.

Costless

Meredot

Чому важливо знати про цей проект

Магнітна смарт-розетка та штепсель, котрі виключають можливість ураження електричним струмом чи випадкового замикання, якщо собака, кіт чи дитина зачепили за дріт. Розробники потрапили до ізраїльського стартап-акселератора та увійшли до сотні проектів серед 500 претендентів з усього світу в конурсі від MassChallenge. Це — мережа акселераторів без надання фінансування. У ній стартапм покривають лише витрати на офіс, менторство, перельоти та акселерацію. Українці з Meredot стали єдиними фіналістами з України. Основний «кістяк» цьогорічного акселераційного набору — це ізраїльські, польські, американські та індійські стартапи.

Чим займається команда стартапу

Чернігівський стартап — це «розумна» розетка, котра синхронізується з Wi-Fi мережею квартири чи будинку і може виключити ризик ураження електричним струмом. Класичних роз’ємів у нього немає. Штепсель підключається на магнітним пристроєм, як роз’єм MagSafe у класичних моделях ноутбуків Apple. передавання енергії відбувається за аналогією до бездротових зарядних станцій для телефонів чи смарт-годинників — шляхом електромагнітної індукції.

Meredot

Kapsula

Чому варто звернути увагу на цей проект

Український онлайн-конструктор капсульного гардеробу. В моді другий рік поспіль — мінімалізм та створення так званих «капсульних» гардеробів на основі малої кількості речей, що гармонійно виглядатимуть у будь-яких поєднаннях. Сервіс пропонує робити це онлайн ще до того, як замовити у магазині. Української мови в інтерфейсі проект поки що не має.

Як це працює

На основі запропонованих колекцій речей користувачів Kapsula можуть скомпонувати потрібні поєднання базового гардеробу та аксесуарів — і після збереження придбати уподобані речі. Також можна зберігати створені колекції, формуючи їх за стилем та порами року.

Kapsula

Garbage31

Чому цей проект на часі

Сортування сміття, заміна екологічно небезпечного пакування на нешкідливе — такі основні теми, які активно обговорюють зараз в Україні. Цей проект — српоба показати наочно, скільки шкоди здатне нанести різне пакування та залишки й сміття, які ми необачно викидаємо чи утилізуємо неналежним чином. Мета проекту — унаочнити потребу сортування сміття та екологічнішого ставлення до нашого з вами довкілля.

Що варто знати про сервіс

Інтерактивний сайт демонструє, які види сміття бувають, яку шкоду вони наосять, чим можна замінити небезпечні види пакування та як правильно поводитися із відходами.

Garbage31



from Риэлторская Компания А.С.Ю. https://ift.tt/2L2G8Jh
via IFTTT

Комментарии